

LTN Internal Matters

CHIEF AND COUNCIL MEETING

Location: Health Office Boardroom

Date: January 26, 2024

Time: 10:00 am

Agenda

10:00 AM: Chair calls Meeting Called to Order

10:05 AM: Adoption of Agenda for Council Meeting December 14, 2023 - Additions or Deletions.

10:15 AM: Lands Department- Presented by Tania Solonas, Lands Manager (30 Minutes)

10:45 AM: Health Department – Proposed increase level of service - Presented by ED & Tamara Seymour, Health Manager (15 Minutes)

11:00 AM: Health Break

11:10 AM: Natural Resources Department, Presented by NR Manager, Gbenga Ayansola (50 Minutes)

- 43 Tenure Application 40 Minutes
- Nat Geo x Destination Canada Filming at Ancient Forest- 10 Minutes

Lunch 12:00 PM

1:00 PM: Financial Statement Presentation, Presented by Nasir Ahmed, Sr Accountant (30 Minutes)



1:30 PM: Housing Department: Presented By Derek Bolen, Housing Manager (15 Minutes)

Rental outstanding and aging

1:45 PM: Capital Project & Asset Management : Presented by Zawad Abedin, Sr Manager CPAM (45 Minutes)

- Lheidli T'enneh Solid Waste Management and recycling upgrades
- Ancient Forest Enhancement Project: Update
- Rental/Lease office space to Northern Health (Southside office)
- Camp trapping Decision (Oil/sealing, Propane, Kitchen Reno)

2:30 PM: Economic Development Department update. Presented by Allan (45 Minutes)

3:15 PM: Health Break

3:20 PM: Education Department – Presented by Chelsey Hardy, Education Manager (40 Minutes)

- Child Care Center Philosophy, Policies and procedures (How rooted in our Dakelh Protocols do you want them to be?)
- Post Secondary Partnership Program (2023-2024) & (2024-2025)
- UNBC Partnership

4:00 PM: In Camera Discussion

- MS higher education request (Post Secondary Policies) Education Manager
- AGM Date
- LTN Legal Services
- Funeral & Membership Emergency support policy



- Enbridge Distribution (Pending from last C&C Meeting)
- Nazko Territory Extension
 - Executive Directors Update & Request

4:00 PM: Closing remark.

4:10 PM: Meeting Adjourn

Addition to the Meeting Agenda:

1	
2	
3	
4	
5	
6	